Ενισχυμένη Αναλογική

Ενισχυμένη Αναλογική

Σημειώσεις:

 

Η συγχρηματοδοτούμενη από την ΕΕ πρωτοβουλία SatisFactory χρησιμοποιεί συστήματα επαυξημένης πραγματικότητας για να αυξήσει την ικανοποίηση των εργαζομένων σε έξυπνα εργαστήρια.
Ρομποτοποιεί εικονικά δηλαδή την ανεκτικότητα των ανθρώπων σε ασφυκτικό περιβάλλον.

VI-DAS είναι ένα σύστημα αυτόματων αισθητήρων, το οποίο προσαρμόζεται στα οχήματα μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος από την Ε.Ε. με σκοπό τον εντοπισμό «ενδεχόμενων καταστάσεων κινδύνου και ατυχήματα», χωρίς να προσδιορίζονται οι «ενδεχόμενες καταστάσεις κινδύνου».
Ανάλογο σύστημα χρησιμοποιείται σε αγροκτήματα για να παρακολουθούν τις κινήσεις και τη θερμοκρασία των ζώων!

Η έκφραση «Modern Approach» αφορά στο βιβλίο του Alan Turing, «Artificial Intelligence: A Modern Approach», το οποίο γράφεται το 1950, με τη θεματολογία του να εδράζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, της οποίας πρώτος ορισμός ανιχνεύεται στο εν λόγω πόνημα ως «Modern Approach».
Το κείμενο δημοσιεύθηκε πρώτη φορά από τους Stuart Russell και Peter Norvig το 1995 και αναλύει τους 4 πιθανούς στόχους της Τεχνητής Νοημοσύνης, που διαφοροποιούν τα υπολογιστικά συστήματα με βάση την κριτική σκέψη και τη σκέψη/δράση:

1. Ανθρώπινη προσέγγιση:

  • Συστήματα που σκέφτονται σαν άνθρωποι

  • Συστήματα που δρουν όπως οι άνθρωποι

2. Ιδανική προσέγγιση:

  • Συστήματα που σκέφτονται με κριτική σκέψη

  • Συστήματα που δρουν με κριτική σκέψη

Στη Σουμεριακή μυθολογία, η Ερεσκιγκάλ ήταν η θεά της Ιρκάλλα, της χώρας των νεκρών. Μερικές φορές, η ίδια η θεά ονομάζεται και Ιρκάλλα, όπως και στην Ελληνική μυθολογία η ονομασία Άδης αναφερόταν και στο θεό του Κάτω Κόσμου και στον Κάτω Κόσμο. Το όνομά της σημαίνει η «Κυρά της Μεγάλης Γης». Στα Σουμεριακά: ere-ki-gal : ere, κυρά + ki, γη + gal, μεγάλος.
Η Ερεσκιγκάλ αναφέρεται σε μύθους ως η μεγαλύτερη αδερφή της θεάς Ινάννα, η Βασίλισσα των Ζωντανών. Η κάθοδος της Ινάννα στον Κάτω Κόσμο εγείρει διαμάχη ανάμεσα στις δύο αδερφές αλλά και Βασίλισσες αντίθετων βασιλείων.

 

Κατά τη διαδικασία των εκλογών ο Πολίτης συναινεί κατ’ αρχάς στην «πολτική οργάνωση», όταν προσέρχεται στην κάλπη.
Δεν καλείται στην ουσία σε συμμετοχή στη λήψη μιας απόφασης αλλά στην παραχώρηση του συμμετέχειν σε εκπρόσώπους. Οποιαδήποτε μορφή και να έχει η εκλογή, πολιτική-συνδικαλιστική-κοινωνική-διοικητική-πανεπιστημιακή, δεν παύει να παρουσιάζει μία συγκεκριμένη υπάρχουσα δομή βασισμένη σε εξωτερική και εσωτερική ιεραρχία.

Αδόκιμο να παραλειφθεί πως σε δεύτερο χρόνο η εκλογή δεν στηρίζεται στο κριτήριο της αξίας αλλά στον «συντηρητισμό» ή στον «αριστερισμό», που αποπνέει ο υποψήφιος. Επιπροσθέτως όταν η ψήφος δεν είναι υποχρεωτική, η ίδια η Τεχνοδημοκρατία λοιδορεί την αποχή των εκλογέων στιγματίζοντάς τη ως «έλλειψη ευθύνης των Πολιτών».

 

(Συνεχίζεται στην επόμενη σελίδα)

Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Leave a Reply