Global digital ID-Prison

Global digital ID-Prison

«Φυλακή της Σαντέ.
Η Νύχτα έχει απλώσει το πέπλο της πάνω απ’ τα βάσανα του κόσμου της Φυλακής.
Κάνει κρύο, είναι χειμώνας.
Τα φώτα έσβησαν.
Η σκιά απ’ τα κάγκελα διαγράφεται πάνω στους ξεβαμμένους τοίχους των κελιών σαν να ήθελε να φυλακίσει ως και την τελευταία πιθανότητα φυγής που αντιπροσωπεύουν τα Όνειρα.
Κάθε κελί κρύβει μια ιστορία μες στο σκοτάδι του, ένα δράμα, έναν πόνο, έναν άνθρωπο και τη μοναξιά του, που τη νύχτα γίνεται πιο απαλή ή ακόμη πιο βαριά

Απόσπασμα από το βιβλίο «Το ένστικτο του Θανάτου» του Jacques Mesrine.

~ ~ ~

Έως τον Σεπτέμβριο του 2023, όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει να διαθέσουν ένα Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας=Digital Identity Wallet-DIW σε κάθε πολίτη
Αυτό το Πορτοφόλι, που πλασάρεται ως «διευκόλυνση», συνιστά την ολοκληρωτική ψηφιοποίηση του Ανθρώπου, ο οποίος θα καλείται να κυκλοφορεί μόνο με την επίδειξη πάσου στο πλαίσιο των κανονισμών για:

  • ηλεκτρονική ταυτοποίηση

  • υπηρεσίες εμπιστοσύνης=eIDAS 2

Το Πορτοφόλι Ψηφιακής Ταυτότητας θα περιλαμβάνει:

  • αρχεία υγειονομικής περίθαλψης

  • ψηφιακά ταξιδιωτικά έγγραφα

  • βεβαιώσεις προσωπικών στοιχείων

  • βεβαιώσεις προσόντων

  • Πιστοποιητικά και άδειες

  • στοιχεία οικονομικών και εργασιακών δεδομένων

Βρισκόμαστε στην ιστορική συγκυρία, όπου Κράτη, ΜΚΟ, Εταιρείες και Χρηματοπιστωτικό Σύστημα συγκλίνουν ως προς την «αναγκαιότητα ψηφιακής ταυτότητας».
Οι οικονομικές στρόφιγγες τύπου blockchain έχουν εγκατασταθεί ήδη στην κινεζική επικράτεια με την κυβερνο-ασφάλεια να πρωτοστατεί στα forum των «Ισχυρών».
Και στις 21 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη  διεξάγεται το 1ο Συνέδριο κρυπτονομισμάτων με βασικό σύνθημα το «Unlocking Blockchain» και υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας, από τα εξοντωτικά lockdowns περνάμε στο ελεγχόμενο «Unlocking», το οποίο δομείται βάσει των εξής θεματικών πυλώνων:

  • Τι είναι η τεχνολογία Βlockchain και πώς μπορεί να μετασχηματίσει τον κόσμο μας

  • Ο νέος κόσμος του metaverse

  • Τι είναι το Βitcoin και τα altcoins και ποια η χρησιμότητά τους

  • Ethereum και smart contracts – To τέλος των μεσαζόντων

  • Τι είναι τα NFTs και τι εξυπηρετούν στη πράξη

  • Κρυπτονομίσματα και φορολογία στην Ελλάδα

  • Οι νομικές πτυχές της τεχνολογίας Βlockchain

  • Πώς το cyber security αναδιαμορφώνει την ασφαλιστική βιομηχανία

Στις 21 Απριλίου του 2021 το Δελτίο τύπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης έκανε λόγο για «Μια Ευρώπη έτοιμη για την ψηφιακή εποχή» πλέκοντας ιδιαίτερο εγκώμιο στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία προτείνει «νέους κανόνες και δράσεις με στόχο να καταστεί η Ευρώπη παγκόσμιος κόμβος αξιόπιστης τεχνητής νοημοσύνης»! Υπερτόνιζε δε τον «συνδυασμό του πρώτου νομικού πλαισίου για την Τεχνητή Νοημοσύνη στην ιστορία», περιέγραφε το «νέο συντονισμένο σχέδιο που θα επιφέρει τις απαραίτητες αλλαγές πολιτικής από τα κράτη μέλη» και εγγυάται την «ασφάλεια και τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών και των επιχειρήσεων, ενισχύοντας παράλληλα την αποδοχή της ΤΝ, τις επενδύσεις και την καινοτομία σε ολόκληρη την ΕΕ».
Τεχνητή Νοημοσύνη ωστόσο τι εστί;;;

Μέχρι τώρα οι «Πολίτες» συνοδεύονται από ένα χαρτοφυλάκιο εγγράφων, του οποίου η λειτουργία έχει εμφυσηθεί από τον κρατικό μηχανισμό ως «απαραίτητη ταυτοποίηση» με τρόπο που εμπιστεύονται οι θεσμοί. Το άρθρο 6 της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναφέρει πως καθένας έχει το δικαίωμα αναγνώρισης παντού ως «πρόσωπο εντός του νομικού πλαισίου».
Η λέξη-παγίδα είναι ο όρος «αξιοπρέπεια», ο οποίος χρησιμοποιείται προς εγκλωβισμό των ανθρώπων, όπως ακριβώς και με την επικοινωνιακή έκφραση «κοινωνική ευθύνη», που προωθήθηκε στην καμπάνια ακούσιας προσωμοίωσης στην ψηφιακή εποχή, και η οποία προσωμοίωση παρουσιάστηκε ως «υγειονομική απειλή», δες βιο-Ασφάλεια covid.
Τα υγειονομικά πιστοποιητικά δεν ήταν παρά μία εξαπάτηση στην ουσία.
Αρχικός στόχος ήταν να προλειάνει το έδαφος για την ψηφιακή ταυτότητα ως ενδεικτικό επιβεβλημένης αναγνώρισης και ελέγχου από το Κράτος στο Άτομο ανά πάσα ώρα και δεν παρέκλινε στο ελάχιστο ως στόχος.
Οι αντιστάσεις των ανθρώπων δυστυχώς δεν ήταν αρκετές, επειδή όπως είδαμε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού υποτάχθηκε στο «ευπειθώς αναφέρω», το οποίο πλέον με την μετάβαση στον ψηφιακό ολοκληρωτισμό προπαγανδίζεται ως «δικαίωμα αναγνωρισμένης ταυτότητας» δήθεν για τους πρόσφυγες-περιθωριοποιημένους-αστέγους.
Ήδη έχει αρχίσει να πλασάρεται ο όρος «συμπερίληψη», τον οποίο αντιμετωπίζουν ακροθιγώς με μία ευσυγκίνητη ρηχότητα οι άνθρωποι.
Επειδή αν περίπου στα 3 δισεκατομμύρια κατοίκων του πλανήτη έχουν ήδη ενεργό ψηφιακό αποτύπωμα, στον αντίποδα καταγράφεται επίσης μία άλλη τεράστια μερίδα ανθρώπων με περίπου στα 4 δισεκατομμύρια κατοίκων, οι οποίοι δεν επιτρέπουν παρά μία πλήρως ελεγχόμενη πρόσβασή τους στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα η ψηφιακή τους παρουσία να κρίνεται «ανεξέλεγκτη» κι ενδεχομένως «επικίνδυνη» για τους κρατικούς-εξουσιαστικούς μηχανισμούς.
Εδώ έρχεται ο όρος «συμπερίληψη» να καλύψει τα κενά στον μέσο νου, αφού παρουσιάζει την ψηφιακή ενεργοποίηση όλων των ανθρώπων με τό έτσι-θέλω ως «ίση ευκαιρία για όλους» με «οφέλη αποτελεσματικότητας».
Καθώς όλο και περισσότερες Υπηρεσίες θα απαιτούν «ψηφιακή ταυτοποίηση», το Κράτος εκβιάζει τους ανθρώπους με αποκοπή τους από τις Υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα από τις επιδοτήσεις σίτισης.
Με τον όρο «συμπερίληψη» ανοίγει διάπλατα η κερκόπορτα στο δικαιωματικό πλυντήριο, ώστε να αναλάβουν οι Δικαιωματιστές και οι «κατ’ επάγγελμα αλληλέγγυοι» να ξεπλύνουν την βίαιη κι εξαναγκαστική ψηφιοποίηση των ανθρώπων διαστρεβλώνοντάς το ως «μάχη για το δικαίωμα στην πρόσβαση ψηφιακών υπηρεσιών και στην αναγνώριση εντός νομικού πλαισίου».
Στο πλαίσιο της προπαγάνδας αναφέρονται και οι «πιθανοί κίνδυνοι» απολύτως περιορισμένοι ωστόσο:

  • στον κίνδυνο διάκρισης μειονοτήτων με σκοπό την εθνοκάθαρση ή τη γενοκτονία

  • στον κίνδυνο εξαίρεσης της διαφορετικότητας από τη «δίκαιη μεταχείριση». Όπου ωστόσο «διαφορετικότητα» αντιστοιχεί στο περίκλειστο πλαίσιο σεξουαλικής προτιμήσεως ή θρησκευτικού προσανατολισμού κι εννοείται πως δεν υπάρχει καμία αναφορά σε αντικαθεστωτικές κοσμοθεωρήσεις, οι οποίες θα χρησιμοποιηθούν για αποκλεισμό δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Κατ’ εφαπτομένη ένα microchip, του οποίου η εμφύτευση στο ανθρώπινο σώμα λανσάρεται ως «διευκόλυνση αναπήρων» για να πληκτρολογούν απρόσκοπτα τον αριθμό ψηφιακού ID τους στο παγκόσμιο σύστημα υπηρεσιών, ώστε να έχουν πρόσβαση «ισότιμη σε κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες υγείας», αφήνει την επίγευση «επιστημονικού ενδιαφέροντος για τον συνάνθρωπο» ενώ δεν είναι καθόλου έτσι!

(Συνεχίζεται στην επόμενη σελίδα)

Pages: 1 2 3 4 5

Leave a Reply