Θαυμαστός καινούριος Κόσμος

Θαυμαστός καινούριος Κόσμος

Εν μέσω μιας σκληρότερης φασιστικής συνθήκης κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα υπό το πρόσχημα ενός «εχθρού» πάλι, η ανθρώπινη φύση κατασιγάζεται σε πλαίσιο αμιγώς απολυταρχικό. Τα lockdown προκαλούν αίσθημα αβεβαιότητας απέναντι στην απειλή μιας «φονικής πανδημίας» συσπειρώνοντας τους θνητούς στο αφήγημα μιας «ευθύνης», κοινωνική ή ατομική αλλά σίγουρα τρομολαγνική ως επί των πλείστον.

Η δύναμη της ηλεκτρονικής και τηλεοπτικής (παρά)-πληροφόρησης επιτυγχάνει σε μεγάλο βαθμό την πλύση εγκεφάλου και μια αργυρώνητη «Επιστήμη» συνιστά την νέου τύπου διακυβέρνηση, την «Ειδικοκρατία», η οποία φιμώνει όποιον έχει αντίθετη γνώμη με την πρόφαση της «άγνοιας επί των πραγμάτων», και φυτεύει κοριούς παντού. Τα πάντα παρακολουθούνται. Οι Θνητοί πείθονται, επειδή καθένας σήμερα ρίχνεται σε κυνήγι πιστοποιήσεων προς κάλυψη «κριτηρίων», ώστε να ανταποκριθεί στο πρωτόκολλο «εργασιακής σχέσης», κι επομένως δεν μπορεί να αυτό-αποκαθηλωθεί.
Κατ’ εφαπτομένη συνδράμει στη ψηφιοποιητική Βιοπολιτική, η οποία οικοδομείται στις πλάτες του.

Το κράτος Πρόνοιας, με την επαίσχυντη διατήρηση της διαστρωμάτωσης δια μέσω ελεημοσύνης, υποχωρεί αφήνοντας εκτεθειμένους όσους εξαγόραζε κρατώντας τους υπό την ομπρέλα της «προστασίας».

Με το άλλοθι της «επιδημικής μεταδοτικότητας» του εν λόγω «φονικού ιού» ή άλλων που θα ακολουθήσουν στο μέλλον, τελείται απροκάλυπτη συλλογή βιογενετικών δεδομένων, τα οποία ερευνώνται από Διεθνή Επιτροπή αλλά και διάφορα «Ερευνητικά Κέντρα Φαρμακοβιομηχανιών», αφού η πρόσβαση πλέον στα αρχεία της GenBank=Γενετική Τράπεζα έχει οριστεί ως «προαπαιτούμενη» με στόχο την «εύρεση θεραπείας». Ένας ακόμη μηχανισμός «κρατικής Βιοασφάλειας» στήνεται με ηχηρή σιωπηρότητα. Να σημειωθεί πως η Περιφέρεια της Κολούμπια προωθεί ένα νομοσχέδιο που παρακάμπτει τη γονική συναίνεση, όταν πρόκειται να εμβολιαστούν ανήλικα παιδιά. Ο Νόμος «Συγκατάθεση των Ανηλίκων να εμβολιαστούν» ψηφίζεται το 2019 και «επιτρέπει στα ανήλικα παιδιά να συναινέσουν στο να εμβολιαστούν, όταν ο εμβολιασμός συνιστάται από τη Συμβουλευτική Επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών για τις Πρακτικές Ανοσοποίησης. Ορίζει επίσης ότι εάν ένας ανήλικος είναι σε θέση να κατανοήσει την ανάγκη, τη φύση και τους τυχόν σημαντικούς κινδύνους που ενέχει η ιατρική πράξη, τότε τεκμηριώνεται η συναίνεση κατόπιν πληροφόρησης»!
Σύμφωνα με το Τμήμα του Εθνικού Κέντρου Πληροφόρησης για τα Εμβόλια= The Vaccine Reaction το νομοσχέδιο «επιτρέπει σε παιδιά ηλικίας 11 ετών και άνω να δώσουν τη συγκατάθεσή τους σε γιατρούς και άλλους διαχειριστές εμβολίων να τους κάνουν εμβόλια χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση των γονιών τους, αλλά απαιτεί επίσης από ασφαλιστικές εταιρείες, διαχειριστές εμβολίων και σχολεία να αποκρύψουν από τους γονείς ότι το παιδί έχει εμβολιαστεί»!

Η επιβολή της φασιστο-χουντικής συνθήκης ερείδεται σε μια διακομματική σύμπνοια.
Κι εδώ πάλι τα αριστερά μαντριά χρίζονται τα φερέφωνα της νομιμότητας της εκτρωματικής καταστολής από το δεξιό κυβερνητικό-κρατικό μόρφωμα, αξιώνοντας πορείες, των οποίων η διεξαγωγή έχει ως διακύβευμα την «παράκληση»:

 • είτε την 1η Μάη 2020 για επιδόματα και θέσεις εργασίας

 • είτε την 7η Οκτώβρη 2020 για δικαστική ετυμηγορία, σε ένα τοπίο σύγχυσης και διαπλοκής των Εξουσιών εδώ και εκατονταετίες, αφού η πολιτική Εξουσία έχει συνταγματικό δικαίωμα να διορίζει την Ηγεσία της «Δικαοσύνης», το Σύνταγμα που επικαλούνται συνήθως οι Θνητοί

 • είτε την 17 Νοέμβρη 2020 για «κατάθεση στεφάνου» στο Πολυτεχνείο

 • είτε ως «κάλεσμα για εκδήλωση Μνήμης» σχετικά με την 6η Δεκέμβρη 2020. Ένα κείμενο φορτωμένο από υπογραφές βαρύγδουπων «ονομάτων» και επαγγελματικών «ιδιοτήτων», να αυτό-συστήνονται και να πουλούν «επαναστατικότητα», όπως ακριβώς οι Λογοτέχνες με το κείμενο-ικεσία στο κράτος και τον θεσμό της «Δικαιοσύνης» για «δίκαιη απόφαση».

Τηρώντας πάντα ωστόσο τα «υγειονομικά πρωτόκολλα», αφομοιώνοντας το κυρίαρχο αφήγημα και νουθετώντας το στους οπαδούς.

Ένας πρωτοφανής και ασφυκτικός περιορισμός με:

 • καραντίνες

 • αποστολή sms για «κατ’ εξαίρεση κυκλοφορία»

 • επιτήρηση δημόσιων χώρων

 • υποχρεωτική θερμομέτρηση για να μπεις σε σούπερ μάρκετ

 • φίμωτρο παντού, γίναν οι Θνητοί απρόσωπα όντα

 • απαγόρευση αγγίγματος, συναθροίσεων, κάθε μορφής κοινωνικοποίησης

 • Σώματα Ασφαλείας πλήρως εκτροχιασμένα ένεκα κάλυψης απ’ την Ηγεσία σε κάθε βήμα να τρομοκρατούν με πρόστιμα και ξύλο

 • Ο κρατικός μηχανισμός να αυτό-ανακυρήσσεται σε «Διαχειριστή Υγείας» ποινικοποιώντας τη Σωματική Αυτοδιάθεση και τη Διαφωνία, βασικά συστατικά της Ελευθερίας, ως «ζιζάνια κοινωνικής διασάλευσης»

 • Η Υποκρισία των ανθρωπάριων να περιστέλλει τις όποιες αντοχές και να θέτει τη Ζωή σε γκιλοτίνα

 • Τους «Χώρους» να θέλουν να καπελώσουν ό,τι εύκαιρα καπελώνεται

 • Ένα κρεσέντο βίας και κανιβαλισμού, άλλωστε η Εξουσία όταν βγάλει τη μάσκα της μετατρέπεται σε Βία

Κι όμως ο «Άνθρωπος ο Μέγας» με την αντιληπτική ικανότητά του προσηλωμένη στη διαπραγμάτευση, απ’ όπου απορρέει πάντα «Εκπροσώπηση» και κατ’ επέκταση οι Εκλόγιμες Μοναρχίες, βγήκε στον δρόμο για επίδομα τηρώντας τα «υγειονομικά πρωτόκολλα»!!!

Είναι σαν να έχουμε έναν σκλάβο πίσω απ’ της φυλακής τα σίδερα.
Να βρίσκεται έξω απ’ τα κάγκελα το κλειδί, με το οποίο θα ανοίξει την πόρτα και θ’ αποδράσει, κι ένα καρβέλι ψωμί.
Κι αυτός να φτιάχνει αυτοσχέδιο βραχίονα με τα μαχαιροπήρουνα για να καταφέρει να πάρει το ψωμί!!
Προσπαθεί να πάρει το ψωμί και όχι το κλειδί για να ανοίξει το μπουντρούμι!!

Ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος ήταν ωστόσο ένας Έφηβος
Που σημαίνει ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ

Αιδώς Αργείοι

Δεν σας παίρνει απ’ όποιο μετερίζι κι αν προέρχεστε

Επειδή ο Έφηβος αυτός
Δεν είχε έγνοια να φτιάξει καριέρα επαγγελματική
Μήτε ανησυχούσε για επιδόματα επιβίωσης
Δεν είχε καν βλέψεις να γίνει αγαπητός
Δεν ενδιαφερόταν να εξασφαλίσει ΜΕΘ για τα γεράματα

Βγήκε μια βόλτα
Στα δρομάκια του άστεως εκείνο το βράδυ
Μη λογαριάζοντας ΚΑΝΕΝΑΝ
ΚΑΝΕΝΑΝ και ΤΙΠΟΤΑ

Με άνθη και φωτιά στα δάχτυλα
Άνοιξε πόρτες και παράθυρα
Σε σκοτεινές αυλές και σοκκάκια
Και ΠΟΥΛΙ καθώς ήταν
ΠΕΤΑΞΕ

Άνοιξε πελώρια τα φτερά του
Και ΠΕΤΑΞΕ

Μη βγεις λοιπόν στον δρόμο
Αν δεν είσαι ΠΟΥΛΙ

Προσβάλλεις τη Μνήμη του…

 

 

 

 

*Ο τίτλος «Θαυμαστός καινούριος Κόσμος» αποτελεί δάνειο από το ομώνυμο βιβλίο του Aldous Huxley. Γράφεται το 1932 και αποτελεί μια εφιαλτική-προφητική ενατένιση ενός τέλειου τεχνοκρατικά πολιτισμού μίας μελλοντικής κοινωνίας που βασίζεται στον φυσικό και ψυχολογικό καταναγκασμό.

 

 

 

 

Το γυροσκόπιο αντίληψης της Ευαγγελίας Τυμπλαλέξη οδυνάται για τα κακώς κείμενα στον Πλανήτη. Νιώθει να πάλλεται σε χώρο μαγνητικά απομονωμένο και η πυξίδα έχει χαθεί.

Σχετικά...

Pages: 1 2

Leave a Reply